Deze vier games doen je denken aan Super Mario Bros.

supermariologo

Het is misschien wel de meest bekende game van allemaal: Super Mario Bros. Toen de NES van Nintendo uitkwam, was deze game direct een grote hit. De eenvoudige bediening samen met het slimme level design maakte dit tot een klassieker van formaat binnen het platform genre. Vele andere jump ‘n run games hebben hun inspiratie bij deze titel gevonden. Het mag dan geen verrassing heten dat we op een aantal games stuitte die wel heel veel leken op Super Mario Bros. De inspiratie was direct duidelijk, om het zo maar te zeggen.

Aangezien Nintendo zelf geen plannen heeft om hun games richting Android te porten, hebben we hieronder een aantal titels geplaatst die wel heel veel lijken op Nintendo’s klassieker:

Mobile Andrio

Precies de gameplay zoals je die van een Mario game zou verwachten. Leuke toevoeging is de mogelijkheid om tegen een andere speler te spelen voor de hoogste score. Op die manier kun je head-to-head zien wie de betere gamer is.

Download (Gratis)

Super Androix

De grafische stijl combineert de drie eerste Mario games in één game. Zo zijn er elementen uit Mario 2 terug te vinden, terwijl het level select menu weer direct uit Mario 3 lijkt te zijn gekopieerd. Helaas gebruikt deze game niet het volledige scherm, maar al met al toch een leuke platformgame.

Download (Gratis)

Super Daddio

Wat de naam betreft lijkt het een combinatie van de bovenste twee games, maar in zijn algemeenheid is deze titel wel wat minder netjes afgewerkt. De algehele stijl ligt wel het dichts bij het origineel.

Download (Gratis)

Super Dobey

En jawel, nog een game die ‘Super’ in zijn titel gebruikt. Grafisch gezien lijkt deze game direct vanaf een 8-bit console geport. Zelfs de muziek heeft zijn inspiratie ergens anders vandaan gehaald.

Download (Gratis)

DEEL DEZE POST

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg

Reageren