Glowball laat kracht van nieuwe quadcore Tegra chipset zien

glowballlogo

Naast de strijd tussen grootmachten als Microsoft, Apple en Google over wat het beste besturingssysteem voor smartphones en tablets is, woedt er op dit moment ook een andere strijd. Het zijn namelijk de ontwikkelaars van chipsets die willen laten zien wat hun nieuwste producten kunnen.

Op dit moment hebben de snelste chipsets een dual-core cpu, maar het zal niet lang duren voordat de eerste quad-core cpu voor mobiele apparaten beschikbaar komt. Nvidia heeft de Kal-El chipset in ontwikkeling die, wat Nvidia betreft, dé standaard voor mobiele apparaten moet worden. Om dit te onderbouwen kun je natuurlijk een indrukwekkende lijst met specificaties tonen, maar Nvidia heeft echter een demo gepresenteerd die de grafische pracht en praal moet laten zien.

We zullen je niet vermoeien met alle technische details, maar reken maar dat er heel wat primeurs voor mobiele apparaten verwerkt zijn in deze chipset. Let vooral op hoe de verschillende reflecties zich gedragen en hoe soepel de demo draait. Ook krijg je te zien wat er gebeurd als ze de rekenkracht verminderen door een deel van de cores uit te schakelen.

Glowball zal overigens later in de Android Market verschijnen. De bedoeling is om door gebruik van tilt verschillende items te verzamelen in een arena. Bekijk hieronder de trailer van Nvidia, waar alles netjes wordt uitgelegd.

Overigens stopt het hier niet, Nvidia heeft al aangekondigd dat de ontwerpen voor de Tegra 4, 5, en 6 al klaarliggen,waar die laatste ongeveer 75x de rekenkracht heeft tov. de Tegra 2.

DEEL DEZE POST

 • Facebook
 • Twitter
 • Myspace
 • Google Buzz
 • Reddit
 • Stumnleupon
 • Delicious
 • Digg

4 Reacties op "Glowball laat kracht van nieuwe quadcore Tegra chipset zien"

 1. Jacob Ras May 30, 2011 at 9:16 pm - Reply

  Ziet er erg cool uit! Leuk ook dat ze de demo die ze gebruiken tijdens de ontwikkeling uitwerken tot een spel dat in de Market te downloaden zal zijn :)

  Ik mis trouwens een knop om snel dit artikel te tweeten, komt die nog?

 2. Tom May 30, 2011 at 9:24 pm - Reply

  Hi Jacob,

  Als het goed is met er nu een gedeelte onder de posts staan waarin je opties krijgt om deze post te delen.

 3. Jacob Ras May 31, 2011 at 7:35 pm - Reply

  Facebook werkt prima, Twitter werkt niet. Hij stuurt me naar de Twitter beginpagina met de gegevens van deze pagina in de url, maar er wordt niet in mijn tweetvak ingevuld.

  Overigens zie ik liever dat er gebruik wordt gemaakt van de Tweetbutton, zodat er een popup verschijnt en deze pagina gewoon open blijft staan (zie http://twitter.com/about/resources/tweetbutton ).

 4. Tom May 31, 2011 at 8:08 pm - Reply

  Gaan we naar kijken, bedankt voor de suggestie!

Reageren