2-Bit Cowboy

2bit
7.5 Beoordeling:
Presentatie: 9/10
Gameplay: 7/10
Besturing: 6/10

Nostalgische gevoelens | Slim leveldesign | Muziek

Besturing | Vraagt veel karakter

Opvallen in een Play Store waar letterlijk duizenden games te vinden zijn is niet eenvoudig. Zeker niet in het genre van de platformers. Uitgever Crescent Moon probeert het met de grafische stijl die we herkennen van de allereerste Gameboy. Hiermee is dan ook gelijk de titel verklaard, want veel meer als een tweekleurige wereld krijgen we niet te zien. Deze aanpak hebben we overigens al eens eerder gezien. Het succesvolle Stardash wist al hoge ogen te gooien met deze nostalgische aanpak en ook Gunman Clive mag je onder het zelfde genre rekenen.

2bitcowboy01

2-Bit Cowboy heeft naast de graphics nog een ander interessant punt: de structuur van de levels. Waar veel platformers op Android redelijk rechtlijnig zijn wat betreft de levelopbouw, doet 2-Bit Cowboy meer denken aan Metroid. De twaalf verschillende levels zijn verweven met elkaar in één grote wereld, waarbij je veel verborgen gedeeltes zult ontdekken. Op meerdere manieren kun je naar het eindpunt van het level gaan. Ook is er geld te verdienen met het bereiken van missiedoelen, die je in winkels kunt inwisselen voor power-ups.

Grootste probleem bij een platformer die met touch werkt zijn de controls. Helaas heeft 2-Bit Cowboy hier ook last van. De virtuele knoppen zijn relatief klein en je wordt toch geacht snel te reageren. Onbedoeld zul je soms de verkeerde knop indrukken wat tot je dood kan leiden. Ook opletten dat de wapens terugslag geven, iets wat meer dan eens een onbedoelde sprong van een platform kan veroorzaken. Er is ondersteuning voor fysieke gamepads, maar die optie is niet getest.

2bitcowboy02

Punten worden er gescoord met de westernsfeer die neergezet wordt. Naast de soepele animaties is de muziek zeer treffend gekozen. Je waant je direct in het ‘Wilde Westen’ van weleer. De levels gevuld met saloons, casino’s en (te bereiden) paarden dragen hier natuurlijk aan bij.

Hoewel twaalf levels op het eerste oog niet veel lijkt zorgt de moeilijkheidsgraad er voor dat je wel even zoet bent met deze platformer. Naar goed gebruik bij dit type games zul je af en toe best frustratie voelen. Dat maakt het wel lastig om je te motiveren de game uit te spelen. De missies in de levels zijn niet superinteressant en doordat de wereld slim opgebouwd is zul je ook niet makkelijk  in snel tempo naar het eindpunt ‘rushen’. Ergens mis je een soort van extra beloning voor je gevoel.

Conclusie

Wat presentatie betreft doet 2-Bit Cowboy niks fout. Ondanks het gebrek aan kleuren voelen de levels levendig aan. Jammer is het wel dat de besturing wat te wensen over laat. Ook zul je karakter moeten hebben om alle levels uit te spelen. Maar voor gamers met nostalgische gevoelens is 2-Bit Cowboy zeker aan te raden.

Download:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.crescentmoongames.twobitcowboy (€0,84)

DEEL DEZE REVIEW

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg

Reageren