The Moron Test 2

themorontest2
6.5 Beoordeling:
Presentatie: 7/10
Gameplay: 8/10
Besturing: 7/10

Unieke benadering in puzzels | Leuk om anderen de fout in zien te gaan

Te kort | Weinig afwisseling

Een tijdje terug waren games om je slimmer te maken erg populair. In navolging daarvan waren er vele “brain trainers” te vinden via diverse kanalen. The Moron Test doet het echter op een andere manier. Het is namelijk het doel van het spel je op het verkeerde been te zetten. En wanneer het daar in slaagt krijg je dit ook breed uitgemeten van het spel. Bedoeling is eigenlijk om korte kleine puzzels uit te vogelen om zo naar de volgende puzzel te kunnen. Wanneer je hier in faalt ben je dus een ‘moron’ (=idioot).

Het origineel is één van onze must have titels en het tweede deel gaat verder waar het eerste ophield. Goed opletten en proberen te onthouden wat er ook al weer gevraagd wordt zijn twee kwaliteiten die je goed moet gebruiken. Voordeel is wel dat de volgorde van puzzels steeds gelijk is, waardoor je met veel oefening vanzelf verder komt. Goed lezen wat de opdracht is en je komt vanzelf dus verder.

Het meest vreemde aan The Moron Test 2 is dat de game niet reageert zoals je zo verwachten. Men verwacht een bepaalde reactie op input die gegeven wordt en deze game heeft daar lak aan. Alleen daarom al is het een game die leuk is om te spelen, of om anderen te zien spelen. Door kleine psychologische trucjes wordt je vaak op het verkeerde been gezet. Zo vraagt men een bepaalde volgorde aan kleuren aan te klikken, waarbij de laatste poging opeens een ander speelveld geeft. Of krijg je de opdracht een bepaalde kleur niet aan te raken maar is het hele speelveld juist vol met dergelijke kleuren. Wanneer je dan even wacht komt vanzelf de juiste weer naar voren, maar vaak genoeg heb je dan al geklikt wegens een gebrek aan geduld.

Jammer is het wel dat The Moron Test 2 erg kort is. Om elke puzzel te kunnen voltooien zul je steeds wat meer tijd nodig hebben, maar zelfs dan zal het niet al te lang duren voordat je alles gezien hebt. Omdat de puzzels ook elke keer hetzelfde zijn zal je The Moron Test 2 niet snel nog een keer spelen wanneer uitgespeeld. Ook is de variatie in het soort puzzels ver te zoeken. Het komt vaak op hetzelfde neer, en juist het verrassingelement maakt dit tot een leuke game.

Conclusie

Het concept is nog steeds erg leuk, maar dit tweede deel is simpelweg te kort. De presentatie is in stijl gelijk aan die van het eerste deel en eenmaal uitgespeeld zal je dit niet snel nog een keer spelen. Met meer content had deze game absoluut beter gescoord.

DEEL DEZE REVIEW

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg

Reageren