99 Bricks Wizard Academy

99logo
9.0 Beoordeling:
Presentatie: 8/10
Gameplay: 8/10
Besturing: 9/10

Oud concept in nieuw jasje | Lang speelbaar

Soms munten meer doel als middel

Als er één game is die bijna iedereen gespeeld heeft dan is het wel Tetris. Het stapelen van blokken op zo’n manier dat ze in elkaar passen weet al generaties lang mensen te boeien. Als je zo’n goedwerkend concept wil verbeteren moet je van goede huize komen. Het Nederlandse Weirdbeard zag er de uitdaging wel van in en pakte het concept van Tetris als basis voor 99 Bricks Wizard Academy. 99 Bricks kan je overigens bekend voorkomen, want in simpelere vorm is deze game al eens uitgekomen als Flash-game.

9903     9904

Denk nu niet direct dat dit een flauwe kloon is, de ontwikkelaars hebben echt wat nieuws met het puzzelprincipe proberen te doen. Je speelt als een jonge tovenaar die probeert de hoogte toren ooit te bouwen met verschillende formaten blokken zoals je die van Tetris kent. Echter moet je bij het bouwen van je toren rekening houden met zwaartekracht en andere wetten van de natuur. Er komt dus meer bij kijken dan het simpel stapelen van blokken, want ook de magie (je bent tenslotte tovenaar) komt om de hoek kijken.

In ieder level is het zaak je toren zo hoog mogelijk te maken, zonder blokken te laten vallen. Wanneer een bepaald aantal blokken toch valt dan is het ‘game over’. Het zal steeds lastiger worden om een stevige constructie te maken, waarbij een foute plaatsing al kan leiden tot het omvallen van je toren.

Gelukkig kun je gaandeweg steeds meer magie gebruiken om dit te voorkomen. Met munten is het mogelijk verschillende spreuken kopen. Deze laten je bijvoorbeeld slecht geplaatste blokken verwijderen of een gedeelte  van je toren bevriezen. Uiteraard zijn deze munten te verdienen tijdens het spelen te verdienen of via een ‘in-app purchase’ te kopen. Ervaring leert dat je normaal gezien genoeg munten verdiend om je credit card met rust te laten.

9902     9902

De verschillende spreuken zorgen er voor dat de gameplay telkens een iets andere wending krijgt. Dit zorgt er voor dat het stapelen telkens een andere dimensie krijgt. Dit is slim gedaan door de ontwikkelaars, want het brengt zeker een extra uitdaging in de aloude gameplay. Daarnaast zullen de vele achievements je zeker blijven uitdagen om levels opnieuw te spelen.

Grafisch is 99 Bricks niet enorm vernieuwend of opvallend, maar het doet wat het moet doen. De actie komt soepel in beeld en de dynamiek van de zwaartekracht is goed te merken. Als geheel komt deze game in ieder geval verzorgd over, want niet altijd te zeggen is over de vele Tetris-klonen in de Play Store.

Conclusie

99 Bricks Wizard Academy is een leuke puzzelgame die een vertrouwd concept succesvol weet te vernieuwen. Het is eenvoudig op te pakken en biedt genoeg diepgang om je lang te boeien.

Download:

https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.weirdbeard.brickswizardacademy (Gratis)

DEEL DEZE REVIEW

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg

Reageren