Angry Birds Space

angrybirdsspacelogo
8.0 Beoordeling:
Presentatie: 8/10
Gameplay: 9/10
Besturing: 7/10

Vernieuwend en toch vertrouwd | Lange levensduur dankzij updates

Minder controle over de vogels

Een game reviewen die al miljoenen keren gedownload is binnen een week klinkt misschien wat overbodig. Grote kans dat je zelf ook de game al op je telefoon of tablet hebt staan inmiddels. Maar toch is het interessant om Angry Birds Space eens onder de loep te nemen. Want na verschillende versies die allen dezelfde basisgameplay hadden, heeft de laatste versie toch flink wat nieuwe dingen. Iets wat ook niet onhandig is te noemen van Rovio, want we waren inmiddels wel toe aan een nieuwe insteek.

Eén van de grootste veranderingen is het gebruik van aantrekkingskracht. Niet niet het type wat er voor zorgt dat mensen elkaar leuk vinden, maar het soort waar planeten bekend om zijn. De game speelt zich af in de ruimte en de varkens hebben zich verscholen op verschillende planeten. Al deze planeten hebben hun eigen aantrekkingskracht, die de baan van je vogels doet veranderen. Kom je dicht genoeg bij een planeet zal deze de vogel aantrekken. Uiteraard wordt in de eerste levels alles netjes uitgelegd, zodat je prima kunt wennen aan deze nieuwe techniek die je schoten vereisen.

Je kunt je indenken dat dit nieuwe mogelijkheden geeft om varkens te kunnen raken. Het maakt daarom ook niet uit je vogels linksom of rechtsom worden afgeschoten, ze zullen braaf in een baan rond de planeet gaan bewegen totdat ze ergens tegenaan crashen. Om je hierbij nog wat te helpen zijn er nieuwe vogels geïntroduceerd. Zo is er de Lazer vogel die, eenmaal afgeschoten, in elke richting die je aanwijst zal vliegen. Ook nieuw is een vogel die alles rond zich zal bevriezen op het moment dat deze explodeert. Handig voor het bevriezen van varkens of bewegende elementen in de ruimte uiteraard.

De gevechten met eindbazen zoals we die zagen in de Rio variant komen ook in de ruimte terug. Elke episode wordt afgesloten met een gevecht waarbij een bepaalde tactiek gehanteerd moet worden. Wat ook gebleven is, is het vooruitzicht van toekomstige updates met nieuwe levels. Alle voorgaande versies hadden meerdere updates, iets wat ook voor Angry Birds Space in de planning staat. Ook kun je kiezen voor de Danger Zone, een episode die tegen betaling beschikbaar komt. Deze is overigens gratis voor bezitters van een Samsung tablet of smartphone.

Grafisch ziet alles er weer wat scherper uit. Ondanks de wat saaiere omgevingen heeft Rovio toch genoeg grafische elementen in de game kunnen stoppen om alles wat afwisselend te maken. Toch was Angry Birds Rio een wat leukere game om naar te kijken als we eerlijk zijn. ‘Location, location, location’. Ook dat geldt hier. Wel hadden we soms het gevoel dat bij bepaalde vogels de controle wat te wensen overliet. De totale precisie van de eerste versie lijkt wat te missen.

Conclusie

Je kon van Rovio niet verwachten dat ze het met hun nieuwste Angry Birds game helemaal anders gingen doen. De gameplay is vertrouwd, maar de nieuwe elementen maken het toch een erg leuk vervolg. De puzzels vragen een ander inzicht en het vooruitzicht van vele nieuwe levels zorgen voor flink wat uren spelplezier.


DEEL DEZE REVIEW

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg

Reageren