Call of Duty: Heroes

codlogo
7.0 Beoordeling:
Presentatie: 8/10
Gameplay: 7/10
Besturing: 7/10

Volwassen uiterlijk | Heroes voegen wat toe

Veel wachttijden | Eén van de vele in dit genre

Binnen de mobiele games is Clash of Clans een van de meest gespeelde games. Op de consoles is Call of Duty een grote titel waar je niet om heen kan? Dan moet de combinatie van beiden toch wel een recept voor succes zijn? Dat is althans de gedachtegang van ontwikkelaar Activision, welke met Call of Duty: Heroes probeert voet aan wal te krijgen in het strategische genre.

cod01

Het recept is bekend: bouw een basis welke resources vraagt, waarbij je steeds langer moet wachten totdat updates klaar zijn. Die resources verkrijg je door vijanden te verslaan. Dit kan in een single-player campagne met missies of in online PvP battles. Je zult merken dat door deze af te wisselen het levellen het beste zal gaan. Door middel van een schild kun je vijandelijke aanvallen vermijden, zodat je tijd krijgt om je basis en troepen omhoog te levellen. Niets wat we niet in andere games hebben gezien dus.

De meeste tijd zal gaan zitten in het trainen van je troepen. In de aanvallen die je plaats zul je deze nodig hebben, bijgestaan door heroes. Bekend vanuit de console versie van Call of Duty zijn er een aantal karakters die je kunt inzetten. Deze kun je onafhankelijk van de andere troepen besturen, wat zeker een leuke verandering is ten opzichte van de vele concurrenten. De heroes hebben ieder hun bepaalde specialiteit, wat zich vertaal in een killstreak. Bij een bepaald level zullen deze karakters extra hulp kunnen inschakelen of zwaardere wapens kunnen gebruiken.

cod02

Een ander punt waar Call of Duty: Heroes opvalt is op grafisch gebied. De game is volledig in 3D opgebouwd en heeft een realistische benadering. Hoewel het op een telefoon misschien wat priegelig kan overkomen, geeft het wel een volwassen smoel aan deze game.

Uiteraard zijn er allianties met vrienden te sluiten, zodat je troepen aan elkaar kunt doneren. De meerwaarde hier van is echter vrij beperkt, omdat er niet echt een ‘clan war’systeem is zoals je dat kent van bijvoorbeeld Clash of Clans. Lastige is hier aan dat je dus echt de gameplay zelf leuk zal moeten vinden, omdat het samen met vrienden spelen toch een iets ander gevoel geeft.

Conclusie

Eigenlijk is het vrij simpel. Call of Duty: Heroes is een prima game in het genre. De extra toevoegingen die de heroes geven zijn leuk gevonden en deze game heeft zeker een eigen smoel. De verdere gameplay verloopt precies zoals elke andere game in dit genre, dus als de franchise je overtuigt dan is het zeker het proberen waard. Anders zul je al snel teruggrijpen naar Clash of Clans ‘omdat iedereen dat toch speelt’.

Download:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.activision.callofduty.heroes&hl=en (Gratis)

DEEL DEZE REVIEW

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg

Reageren