Checkpoint Champion

checkpointBigLogo
8.0 Beoordeling:
Presentatie: 9/10
Gameplay: 8/10
Besturing: 7/10

Leuke grafische stijl | Lang houdbaar | Driften!

Besturing is wennen

Waarom remmen als je ook driftend door een bocht kunt? Niks zo fijn als dicht langs een pylon te glijden om dan vol de turbo er op te gooien op weg naar je volgende bocht. Als dit je idee over een racegame is dan zal Checkpoint Champion waarschijnlijk in je straatje passen.

checkpointchampion01Hoewel racegames in overvloed te vinden zijn in de Play Store zijn er in verhouding maar echt weinig goede titels te vinden. Ontwikkelaar Protostar heeft goed gekeken wat succesvolle titels in andere genres gemeen hebben, waarna ze dit hebben toegepast in een racegame. Korte en snel te spelen levels die je telkens een iets grotere uitdaging zullen geven waarbij drie sterren als beste rating geldt. Inderdaad, dat hebben we vaker gezien.

De opdracht is telkens vrij simpel. Zo snel mogelijk een route afleggen waarbij je rekening moet houden met welke kant je de pylon moet passeren. Uiteraard wordt het steeds lastiger om drie sterren te halen, maar je zult nooit het gevoel hebben dat het behalen hiervan onbereikbaar is. Daar zit dan ook wel een beetje de kracht van deze game.

checkpointchampion02Meest tricky onderdeel bij Checkpoint Champion is de besturing. De verschillende auto’s hebben allemaal hun eigen rijgedrag, maar zeker in het begin zul je wat moeite hebben met sturen. Oefening is zeker nodig om al driftend vlak langs de obstakels te driften. Accelereren gaat automatisch waarbij de verschillende kanten van het scherm de stuurrichting bepalen. De turbo is te activeren door beide schermkanten aan te raken, iets wat je goed moet timen om er voordeel van te hebben.

Grafisch gezien leunt Checkpoint Champion op een tekenfilmachtige stijl zonder kinderachtig te worden. De Unity3D engine zorgt daarnaast voor een soepele gameplay die ook hoort bij een racegame. Zaken als highscores van vrienden en ‘daily challenges’ zijn ook allemaal terug te vinden. Een compleet geheel dus dat Checkpoint Champion.

Conclusie

Is dit de beste racegame voor Android? Nee, dat is het niet. Wel is het een uitdagende racegame die gewoon goed in elkaar zit. De besturing zal wat gewenning vragen maar Checkpoint Champion is typisch een titel die je snel even oppakt om dat ene level uit te spelen.

Download:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.protostar.checkpoint (Gratis)

DEEL DEZE REVIEW

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg

Reageren