Crossy Road

crossyroadheader
9.2 Beoordeling:
Presentatie: 10/10
Gameplay: 9/10
Besturing: 9/10

Verslavend | Simpel te leren | Geen verborgen kosten

Frustratiefactor kan een dingetje zijn

Hoe simpel kan het idee eigenlijk zijn? Het enige wat je moet doen is de straat oversteken! Echter was het in de jaren ’80 al Frogger wat ons leerde dat dit lastiger is dan men vooraf zou verwachtten. In deze traditie doet Crossy Road dan ook geen afbreuk. Met verschillende vrij te spelen karakters zul je dus zo ver mogelijk moeten zien te geraken zonder het loodje te leggen. Want remmen is iets wat de chauffeurs in deze game absoluut niet doen!

crossyroad02 crossyyroad01

Het eerste wat opvalt is de charmante kubusvormgeving die spelers van Minecraft wel enigszins bekend zal voorkomen. Gecombineerd met de vlotte animaties en de overdaad een zoete kleuren weet ontwikkelaar Hipster Whale een eigen sfeer aan deze game te geven. Toch zit er veel frustratie verborgen in de brave uitwerking.

Timing is essentieel in deze game, waarbij je soms de keuze moet maken om een stap opzij te doen in plaats van de gok te wagen. Doordat alle obstakels op verschillende snelheden bewegen kan het echter vrij tricky zijn de overgang te wagen. Je had waarschijnlijk ook niet anders verwacht natuurlijk.

crossyroad03 crossyroad04

Wanneer je de game koppelt via Google Play zul je ook de highscores van je vrienden in de game zien. Dat geeft natuurlijk net dat beetje uitdaging om verder te spelen. Door de simpele opzet zul je snel vertrouwd zijn met de game, maar om echt ver te komen zul je toch van redelijke huize moeten komen! Typisch geval van ‘nog even snel een keertje’. Totdat je om twee uur ‘s nachts merkt dat de tijd die je normaal opstaat al kort bij is inmiddels.

De game is gratis te downloaden en ook prima gratis te spelen. De betaalde opties zorgen er alleen voor dat je bepaalde karakters kunt kiezen, die je anders tijdens het spelen vanzelf tegen zult komen. Ook wel eens fijn op deze manier in plaats van 100 euro stuk te slaan op Clash of Clans of een andere dergelijke freemium titel.

Conclusie

Een leuk uitziende en verslavende game die iedereen kan spelen en waarin je vrienden kunt verslaan? Lijkt me een no-brainer om deze in ieder geval eens uit te proberen. Dit oude concept werkt in 2015 nog meer dan prima en Crossy Road is een titel die lang op je telefoon of tablet zal staan.

Download:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yodo1.crossyroad (Gratis)

DEEL DEZE REVIEW

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg

Reageren