Flockers

flockerslogo2
8.5 Beoordeling:
Presentatie: 9/10
Gameplay: 8/10
Besturing: 7/10

Humor | Prima 3D-graphics | Veel levels

Camera heeft eigen wil

Puzzelgames komen in vele soorten en maten. Van de bekende ‘drie-op-een-rij’ puzzelaars tot zeer complexe denkwerk vereisende games. Flockers heeft wat gameplay betreft nog het meeste weg van Lemmings. Maar dan wel met een wat meer explosief tintje.

flockers01De ontwikkelaars achter Flockers zijn ook verantwoordelijk voor de Worms-serie. Werden schapen daar nog ingezet als wapen, in Flockers is het zaak om ze juist te redden. Jij zult ze namelijk door gevaarlijke levels moeten loodsen en ze richting de exit moeten zien te lokken. Doe je dit niet dan zullen de schapen zonder pardon hun eigen dood tegemoet lopen.

Je kunt de schapen niet direct besturen. Via een collectie van speciale rollen die je aan de schapen kunt toekennen kun je ze een bepaalde richting op sturen. Op deze manier kun je ze bijvoorbeeld ver laten springen om een gat te overbruggen of zichzelf laten opblazen zodat de overige schapen een vrije doorgang hebben. Dit toekennen van rollen moet je op het juiste moment doen, waarbij de plaats waar je dit doet uiteraard belangrijk is.

flockers02Al snel merk je dat de moeilijkheidsgraad omhoog gaat. De tijd die je krijgt om een level uit te spelen zorgt voor een bepaalde druk. Het zal dus meer dan eens voorkomen dat je een level opnieuw zal moeten spelen. Er zijn overigens redelijk veel levels te vinden in Flockers, met in de verschillende werelden een “eindbaas” die je zult tegekomen.

Uiteraard is er weer een systeem waarbij je drie sterren kunt verdienen voor het voltooien van een level. Hoe hoger je rating, des te meer wol je verdiend. Dit kun je dan weer inzetten om verschillende skins voor je schapen aan te schaffen. Business as usual op dit vlak dus.

Flockers onderscheidt zich wel op gebied van de presentatie. De 3D-graphics zijn fraai en de geluidseffecten grappig gedaan. Iets wat je ook wel mag verwachten van de makers achter Worms. Jammer is het wel dat de camera soms wat lastig doet en dat de besturing wel wat gewenning vraagt.

Conclusie

Flockers is een solide titel die geen grote minpunten heeft. De gameplay is bekend, maar het bloederige sausje bevalt prima (wel even aanzetten bij de opties). Het tempo van de game ligt misschien wat hoog voor de casual puzzelaar, maar als je een beetje actie in je puzzel zoekt is Flockers een goede keuze.

Download:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.team17.flockers (€1,99)

DEEL DEZE REVIEW

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg

Reageren