Gunman Clive

gunmanclivelogo
8.8 Beoordeling:
Presentatie: 10/10
Gameplay: 8/10
Besturing: 9/10

Zeer stijlvolle graphics | Verrassingen in de gameplay | Besturing

Wel érg lastig | Mist checkpoints in de levels

De trailer die Gunman Clive aankondigde nam het al niet zo serieus met de ontwikkelaar en de game zelf. En het is die toon die de game zelf ook met zich meedraagt. Zo lijkt in het begin deze game zich af te spelen in de 19de eeuw, maar gaandeweg zul je merken dat hier niet zo serieus mee omgegaan is. Zonder al te veel te verklappen: je zult merken dat ze technisch verder waren in de 19de eeuw als dat je had gedacht.

Deze 2,5D platformgame valt echter met iets anders heel anders nog veel meer op: de graphics. Na lang nadenken is er namelijk geen andere game in de geest opgekomen die een soortgelijke presentatie had. Het laat zich nog het beste omschrijven als handgetekende graphics met waterverf. Dit alles verpakt in een stijl zoals je die terug zou zien op de welbekende “Wanted” posters van weleer. Dit gecombineerd met de vloeiende animaties maakt dit één van de meest stijlvolle games die je kunt vinden in de Play Store. De stijl leent zich niet voor een grote mate van details, maar dat zul je ook nergens missen.

De gameplay zelf is wel wat bekender van aard. Reacties in Google Play hebben het vooral over Mega Man, iets waar Gunman Clive inderdaad een aantal gelijkenissen mee heeft. Het tempo van de game ligt vrij laag, maar (zeker in de wat latere levels) het level design en de verschillende vijanden (en eindbazen) doen denken aan die van titels zoals je die had op de NES en SNES. Ook de moeilijkheidsgraad heeft men meegenomen uit die tijd, want dit is een vrij pittige game. In totaal zijn er 16 levels te spelen die geen enkele vorm van checkpoints kennen. Doodgaan betekend opnieuw beginnen, en dat zal meer dan eens gebeuren.

Dit heeft overigens niets te maken met de besturing, want die is zeer goed te noemen. Je karakter reageert zeer goed, ondanks dat je met virtuele knoppen van doen hebt. Overigens is de game volledig compatible met de Xperia Play, mocht je een fan zijn van hardwareknoppen. Daarnaast kun je in de opties een aantal mogelijkheden voor de besturing vinden. Zo kun je de grootte van de virtuele knoppen aanpassen naar je eigen smaak. Een groter D-pad kan voor beginners de game toch wel iets makkelijker maken.

Conclusie

Gunman Clive is de meest stijlvolle game in Google Play op dit moment en alleen daarvoor zou je de game al eens moeten spelen. Gelukkig zijn er dan ook de verrassende levels en de goede besturing om er voor te zorgen dat je de game blijft spelen. Grootste obstakel zal wel de moeilijkheidsgraad zijn, want deze game schreeuwt om checkpoints in de levels.

DEEL DEZE REVIEW

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg

Reageren