Humans vs. Aliens

humansvsalienslogo
6.5 Beoordeling:
Graphics: 7/10
Gameplay: 7/10
Sound: 6/10

Veel karakters | Redelijk uitgebalanceerde moeilijkheidsgraad

Mist verfijning | Regelmatige vastlopers

Tower defense zonder toren

Kwaadaardige aliens hebben het voorzien op onze steden. Aan jou de taak om deze te verdedigen. Dit doe je met behulp van 18 verschillende items die je in 26 levels nodig  hebt om de aliens voorgoed te verslaan. Zoals bij elk spel in dit genre hebben bepaalde tegenstanders bepaalde eigenschappen waarvoor jij dan weer de juiste unit op moet stellen. Sowieso volgt Humans vs. Aliens de regels van het genre braaf. Het speelveld is opgebouwd uit een grid waarbij elke virtuele rij vaststaat. Je eigen units zullen enkel de vijanden die ze in hun eigen rij tegenkomen proberen uit te schakelen.

De highscores worden online bijgehouden met OpenFeint en er zijn diverse achievements te behalen. Naast de normale campaign kun je ook bepaalde levels opnieuw spelen, de noodzaak hiervan weten we niet direct. Maar het kan zijn dat je zelf bepaalde doelen voor je stelt dus mocht je het willen, het kan in ieder geval.

Ik kies jou!

Wanneer je begint met spelen zal één van de eerste acties zijn dat een energiecentral wordt neergezet. Deze energie is nodig om de units te kunnen plaatsen. Wanneer de centrales de energie hebben opgewekt moet je deze als blauwe bollen weergegeven aanklikken om hem beschikbaar te maken. Wanneer je een unit geplaatst hebt moet je een bepaalde tijd wachten totdat je weer zo’n zelfde unit kan neerzetten.

Vooraf moet je een keuze maken in welke units je wilt gebruiken. Hoe verder je komt des te meer units beschikbaar komen. Je krijgt te zien wat voor type tegenstanders je krijgt (negen verschillende types) en daar kun je dan je keuze op afstemmen. Dat zal je ook moeten doen omdat sommige tegenstanders enkel uitgeschakeld kunnen worden door specifieke units van jouw zijde.

Je bent game over op het moment dat een alien zich aan de linkerkant door je verdediging geen is gekomen. Op elke rij heb je een laatste laser beam die alle tegenstanders uit die rij zal uitschakelen waarna deze verdwijnt.

Bepaalde tactieken in hoe je de opstelling maakt zul je moeten toepassen, want de specifieke eigenschappen kunnen soms van doorslag zijn. Zeker in de latere levels zul je merken dat je druk bezig bent met het in de gaten houden van de energie en waar je eventueel units moet bijplaatsen.

Jammer is het wel dat het spel wat foutjes kent. Zo kun je op hetzelfde gedeelte waar een tegenstander staat een eigen unit plaatsen. Hoewel optisch het karakter achter je eigen unit staat kan hij deze ook raken. Dat doet afbreuk aan de kwaliteitsindruk en is jammer, want het geheel ziet er zeker niet onaardig uit.

Kleurrijke strijd

Humans vs. Aliens is een kleurrijke game. De animaties zijn leuk gedaan, alleen jammer van de optische fouten. De effecten zijn leuk, maar we hebben het gevoel dat de interactie iets groter had kunnen zijn. Je krijgt niet echt het gevoel dat de kogels impact hebben. Ook missen we een soort van health bar voor de units. Het is zo lastig in te schatten hoelang een bepaalde unit het nog vol zal houden. Aan de andere kant brengt dat onbedoeld dan wel weer een extra tactisch element met zich mee.

De besturing is erg simpel en daar zijn dan ook geen fouten in gemaakt. Veel meer dan klikken is er niet nodig en je commando’s worden naar behoren opgevolgd. De geluidseffecten en achtergrond muziek passen in het geheel. Je kunt echter alleen óf alles uitzetten of alles aan laten.

Conclusie

Voor iemand die eerder tower defense games heeft gespeeld heeft Humans vs. Aliens geen geheimen. De game is zeker tot een bepaalde hoogte verslavend en maar het doet niks bijzonders. Daarnaast doen de kleine foutjes afbreuk aan het geheel. Foutjes die je niet ziet bij andere tower defense games. De introductieprijs is laag te noemen dus mocht je het willen proberen moet je er snel bij zijn. Maar mocht je puur een tower defense game zoeken zijn er betere te vinden in de market. Zoek bijvoorbeeld eens op Robo Defense, in ons ogen een complete tower defense game.

DEEL DEZE REVIEW

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg

Reageren