Ice Cream Nomsters

icecreamnomsterslogo2
7.5 Beoordeling:
Presentatie: 9/10
Gameplay: 7/10
Besturing: 8/10

Leuk en aansprekend uiterlijk | Voor alle leeftijden

Mist klein beetje variatie

Met een ijscotruck bezorg je mensen vaak een klein beetje blijdschap en plezier verpakt in een ijsje. Al trekkende aan je bel probeer je iedereen te lokken naar je wagen waarna alle kinderen hun ouders proberen over te halen om die driedubbele mokka-vanille-pistache combinatie te kopen. Althans, dat is de romantische variant van het werken als ijsverkoper uiteraard.

omnom01     omnom02

Ice Cream Nomsters is de laatste nieuwe game van het Nederlandse Firedroid en die belicht het bovenstaande verhaal toch net iets anders. Hoewel de uitstraling van de game gemoedelijk oogt, zul je toch vooral druk bezig zijn met het plannen van de route die je moet rijden. Als speler is het namelijk je opdracht om zo veel mogelijk ijs te verkopen in zo kort mogelijke tijd. Uiteraard wordt die taak later in de game steeds lastiger, waarbij je obstakels op de weg zal moeten ontwijken en lastigere routes zal moeten bedenken.

Met je vinger sleep je de route door de straten, waarna je truck zal stoppen op de adressen die graag ijs willen. Tussentijds zul je moeten bijvullen, waarbij je uiteraard de kortst mogelijke route wilt kiezen. Dit systeem werkt eenvoudig, waarbij het ons deed denken aan hoe Drawrace deze besturing toepast in een racegame.

omnom03     omnom04

Met het op tijd leveren van ijs verdien je geld, wat je weer kunt investeren in upgrades voor bijvoorbeeld je truck. Ook kun je het gebruiken om nieuwe levels te unlocken wanneer dit niet snel genoeg voor je gaat. Maar het is daar misschien waar Ice Cream Nomsters wat punten laat liggen. Variatie in de levels is er wel, maar door de beperkte grootte voelt het soms als een herhaling van zetten aan. Iets meer variatie in de gameplay had de game wat langer houdbaar gemaakt. Misschien korte tussenmissies waar je juist de langst mogelijke route moet kiezen of een missie waar je een huis moet zien te ontwijken. Het zou de drang om een volgend level vrij te spelen wat vergroten, iets wat nu een beetje mist.

Toch is Ice Cream Nomsters een leuke game om te spelen. Grafisch gezien steelt het al snel je hart en je merkt dat er met zorg gewerkt is aan deze game. Het feit dat je niet gedwongen wordt je credit card te trekken om verder te komen is tegenwoordig ook al een vermelding waard. In ieder geval is het een titel die jong en oud zal aanspreken om eens uit te proberen.

Conclusie

Wat betreft de presentatie scoort Firedroid wederom punten. Technisch gezien is er niks op Ice Cream Nomsters aan te merken. Jammer alleen dat het net de variatie mist om een blijvertje op je telefoon of tablet te zijn.

Download:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.firedroid.icecreamnomsters (Gratis)

DEEL DEZE REVIEW

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg

Reageren