INC

incdownloadlogo
9.2 Beoordeling:
Presentatie: 10/10
Gameplay: 9/10
Besturing: 9/10

Stijlvol uiterlijk | Opvallend sterke achtergrondmuziek | Interactie in de levels

Sommige items onbewust niet zichtbaar door voorgrond

Mocht je hoop hebben dat in de toekomst criminaliteit en oorlog verleden tijd zijn, dan moet je maar eens met Orange Pixel gaan praten. De ontwikkelaars achter platformgames Stardash en Meganoid schetsen namelijk een heel ander toekomstbeeld in hun nieuwste platformer genaamd INC. In het jaar 2135 zijn het namelijk de grote coöperaties die alles voor het zeggen hebben. Langzaamaan worden mensen vervangen voor robots en machines. Niet echt een gezellig en rooskleurig vooruitzicht.

De game start wanneer jij als speler getuige bent van de ontvoering van Dr. Robotus. Deze is net bezig je uit te leggen waarom alle boosters geactiveerd moeten worden, maar voordat hij bij de clou in zijn verhaal komt wordt hij dus meegenomen. Dan zit er niks anders op dan hem proberen te redden en onderweg maar alvast die boosters te activeren.

Het eerst wat opvalt aan INC is het uiterlijk. Het kleurgebruik van de vier verschillende werelden beperkt zich tot één hoofdkleur, gecombineerd met zwart en wit aangevuld met grijstinten. Dit levert een zeer fraai plaatje op wat mede dankzij de verschillende lagen in de voor- en achtergrond veel detail laat zien. Naast de steampunk invloeden is er ook een comic-sausje over de presentatie gegoten. Dit zie je onder andere terug in de als tekst weergegeven geluidseffecten. Het vuren van je machinegeweer resulteert in een ‘Ratatata’ waar de vijanden dan hopelijk met ‘Arghhh!’ op reageren.

Het doel in de 40 verschillende levels is het activeren van de drie boosters die in elk level terug te vinden zijn. Sommige zijn verborgen, iets wat je vaak pas in de gaten hebt als je aan het einde van een level bent en je de subtiele hint krijgt dat je er toch echt drie moet hebben. Daarnaast zijn er sterren te verdienen door binnen een bepaalde tijd een level af te ronden en een hoeveelheid health over te houden.

Inderdaad, een kogel of aanraking met een vijand betekent niet gelijk ‘game over’. Wel zo handig, want de tegenstand is vrij divers. Van kleine insecten tot beeldvullende eindbazen, je zult alles tegenkomen. Met het verslaan van deze vijanden verdien je ervaringspunten, die je een level omhoog laten gaan wanneer je er genoeg verdiend hebt. Er zijn drie verschillende niveaus, waarbij je wapen steeds wat sterker wordt. Wel zo handig wanneer je nog weinig health over hebt en je nog een eindbaas moet verslaan.

De moeilijkheidsgraad ligt iets lager dan bij Meganoid en Stardash, maar nog steeds is er volop uitdaging in de levels te vinden. Het ontwerp van de levels is slim gedaan, nooit zul je het gevoel hebben dat iets onmogelijk is. Een gevoel wat je blijft hebben, ook als je na de vijfde keer een level niet haalt. Overigens betekend een iets lagere moelijkheidsgraad bij Orange Pixel nog steeds dat de game pittig is, verwacht dus geen game die je achter elkaar zal uitspelen.

Conclusie

INC is de beste en meest toegankelijke platformgame die Orange Pixel tot nu toe gemaakt heeft. De besturing werkt prima, het thema van de game is fraai van stijl en de achtergrondmuziek verdiend extra lof. Het is te merken dat de ontwikkelaars inmiddels flink wat ervaring hebben binnen dit genre. Aanrader!

DEEL DEZE REVIEW

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg

Reageren