Kingdom Rush

game_krush
9.5 Beoordeling:
Presentatie:: 9/10
Gameplay:: 10/10
Besturing:: 9/10

Humor | Lange speelbaarheid | Veel upgrades en towers

Gaat je veel tijd kosten

In een Play Store met honderden tower defense games moet je het al goed weten wil je in dit genre opvallen. Toch lukt het Kingdom Rush om de beste tower defense game te zijn die je op dit moment kunt spelen op Android. Dat is nogal een statement, maar iedereen die Kingdom Rush gespeeld heeft zal het met ons eens zijn.

kingdomrush01

Het begint al met de graphics, welke met zorg en een vleugje humor op het scherm verschijnen. De verschillende omgevingen waar de levels plaatsvinden hebben allemaal hun eigen sfeer, wat zich weer vertaald in de tegenstanders die je zult tegenkomen. De meeste levels hebben vaak een kleine easter egg of een specifieke tegenstander waardoor ieder level weer zijn eigen ‘feel’ heeft.

De verschillende towers die je kunt bouwen hebben ieder hun specifieke eigenschappen. Ook kun je ze allemaal upgraden, waarbij je af en toe keuzes zult moeten maken in het type tower en hoe je deze wilt gebruiken. Dit upgraden gebeurd uiteraard met geld, wat je verdiend door vijanden te verslaan.

Het is echter de balans van deze game die hem zo goed maakt. De juiste afweging tussen upgraden en nieuwe torens plaatsen is nodig om de levels op de hoogste moeilijkheidsgraad te voltooien. Vijanden hebben allemaal verschillende eigenschappen waar je op zult moeten inspelen. Meer dan eens zul je opnieuw moeten beginnen om een andere strategie te proberen.

kingdomrush02

Aan alles voel je dat er veel werk van deze game is gemaakt. De verschillende menu’s zien er fraai afgewerkt uit, maar ook de besturing zelf is erg solide. Je zult in rap tempo je troepen kunnen aansturen en towers kunnen plaatsen, terwijl de hordes vijanden proberen je verdediging te doorbreken. Dit alles vergezeld van leuke animaties die niet zullen vervelen.

Naast de standaard towers zijn er ook diverse helden welke je kunt selecteren. Deze units zijn sterker dan de overige, met ieder weer hun eigen speciale eigenschappen. Deze hero’s kun je dan ook weer upgraden, zodat ze nog sterker worden.

Met de herspeelbaarheid zit het ook wel goed. Elk level is op drie verschillende manieren uit te spelen, met ook nog eens twee moeilijkheidsgraden tot je beschikking. Met gemak zul je een uur of vijftien aan gameplay uit Kingdom Rush halen, waarna het wachten wordt op deel 2. Want dat is eigenlijk het enige nadeel wat we kunnen bedenken, deze is namelijk nog niet op Android verschenen.

Update: Inmiddels zijn de vervolgen ook op Android verschenen!

Conclusie

Dit is de beste tower defense game die je op dit moment kunt spelen op Android. Twijfel niet, je zult geen spijt krijgen van je aankoop.

Download:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ironhidegames.android.kingdomrush (€1,53)

DEEL DEZE REVIEW

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg

Reageren