Real Racing 2

realracing2logo
9.4 Beoordeling:
Presentatie: 10/10
Gameplay: 9/10
Besturing: 9/10

Auto's die er toe doen | Gedetailleerd | Grafisch prachtig

Misschien iets té clean

Eén van de genres waarin consoles zich altijd onderscheiden is hun meest bekende racegame. Gran Turismo voor de Playstation kent op de Xbox de Forza serie op de Xbox. Om Mario Kart op de consoles van Nintendo niet te vergeten natuurlijk. Lang leek het erop dat Real Racing dé racegame voor iOS was, maar eind 2011 wist Firemint iedereen te verrassen met de release van Real Racing 2 op Android. En dat deed mijn bloed toch wel iets sneller stromen.

Tot nu toe waren racegames op Android vermakelijk, maar vooral gericht op de arcade-actie. De Need for Speed en Asphalt games waren en zijn goede racegames, maar allemaal was het uitgangspunt puur gericht op snelheid en actie. Uiteraard zitten deze elementen ook in Real Racing 2, maar je merkt al snel dat de aanpak meer richting de realiteit neigt. Dat zie je direct wanneer je de graphics op je in laat werken. Zelden hebben we zo’n fraaie racegame op Android gespeeld. Gedetailleerde circuits en zeer fraaie (echt bestaande) auto’s laten de ware raceliefhebber denken dat ze te maken hebben met een mobiele versie van Gran Turismo.

Inderdaad, ik hoor het je al denken: “Jaja, dat niveau kan nog lang niet op mijn mobiel”. Dat klopt natuurlijk helemaal, maar ontwikkelaar Firemint komt wel dichter in de buurt dan dat je zou verwachten. Met 30 auto’s en 15 verschillende circuits heeft Real Racing 2 al flink wat content te pakken. Daarnaast bedraagt de complete grid 16 auto’s, een aantal waar sommige consoletitels nog moeite mee hebben. Elke auto heeft zijn eigen karakteristieken en ze zijn ook nog een keer te upgraden. Er is geen mogelijkheid om de verschillende instellingen van je auto aan te passen, maar de verschillende upgrades voor je auto zullen al de nodige veranderingen mogelijk maken.

Real Racing 2 kun je zo moeilijk maken als dat je zelf wilt. Alle hulpmiddelen zijn uit te schakelen en je kunt de moeilijkheidsgraad van je tegenstanders aanpassen. Op het makkelijkste niveau win je zo goed als alles, bij de moeilijkere niveaus zijn foutjes vaak dodelijk. Je kunt Real Racing 2 in principe instellen zoals je graag racegames speelt. Alle camerastandpunten zitten erin en geven hun eigen indruk van snelheid.

Het rijden is natuurlijk waar het om draait in een racegame. En dat voelt erg goed aan. Er zijn verschillende manieren om te besturen, waarbij de onscreen bediening de snelste rondetijden opleverde. Al snel zul je echt aan het racen zijn. Firemint heeft de AI wat slimmigheidjes meegegeven waardoor je niet het gevoel krijgt dat de overige auto’s één bepaalde lijn volgen. Je tegenstanders zullen proberen je uit remmen en verdedigen hun lijn regelmatig.

Conclusie

Real Racing 2 is gratis te downloaden, waarmee je een soort van ‘lite’ versie krijgt. Deze al je net genoeg van de game laten zien om je te doen besluiten of dit iets voor jou is. Gamers die graag racegames spelen moeten echter niet nadenken en gelijk de volledige game aanschaffen. Dit is de beste racegame op Android van dit moment.

Update: Voorheen werd in deze review foutief melding gemaakt van Multiplayer. Dit is enkel mogelijk in de iOS versie op dit moment.  

DEEL DEZE REVIEW

 • Facebook
 • Twitter
 • Myspace
 • Google Buzz
 • Reddit
 • Stumnleupon
 • Delicious
 • Digg

3 Reacties op "Real Racing 2"

 1. Marc January 6, 2012 at 10:11 am - Reply

  Ik zie geen multiplayer….

  • Tom January 6, 2012 at 11:18 am -

   Je hebt helemaal gelijk. Hoewel op de featurelijst aanwezig die verzonden is, is dat een iOS-only feature op dit moment. Had niet vermeld mogen zijn in de review.

   Deze feature hebben we getest op de iPad versie van Real Racing 2, vandaar de verwarring. De full game is namelijk getest hierop (wegens eerder beschikbaar) en we hebben de fout gemaakt de full niet te kopen op Android.

   Na de iOS versie van voor tot achter gespeeld te hebben is er enkel gekeken of de game goed speelbaar was en of de features overeen kwamen met die op iOS. In totaal is er 1,5 uur met de Android (lite) versie gespeeld.

   Ik zal de review aanpassen en mijn excuses voor deze fout.

 2. Christel January 6, 2012 at 2:42 pm - Reply

  dacht al, mis ik iets in mijn versie? Naja, neem niet weg dat het een mooie game is, alleen vond ik hem snel vervelen.

Reageren