Simcity BuildIt

sc
5.0 Beoordeling:
Presentatie: 9/10
Gameplay: 4/10
Besturing: 8/10

Steden bouwen is leuk | Grafisch sterk

Veel te lange wachttijden | Weinig vrijheid

Altijd al gedacht dat jij het als burgemeester van een stad veel beter zou doen? Dan is Simcity BuildIt misschien wel de game voor jou. Zonder enige kennis van zaken kun je hier namelijk wel een stad uit de grond stampen naar eigen inzicht. Alhoewel, dan wel in beperkte mate.

Simcity01Oplettende gamers zullen weten dat Simcity al eerder op Android is verschenen. Deze nieuwe versie kun je zien als het simpele neefje van deze game. Simcity BuildIt richt zich meer op kortere speelsessies en maakt een aantal zaken simpeler. Zorgen maken om stroomkabels of riolering is niet nodig, de focus ligt meer op het bouwen van industrie, huizen en de bijhorende voorzieningen.

Al deze gebouwen zul je langs straten moeten aanleggen, maar niet op de manier zoals je dit altijd gewend was in Simcity. De layout van je stad ligt min of meer vast, waarbij het level wat je haalt bepaald hoe groot de stad kan zijn. De simpelere gameplay zorgt er voor dat je flink wat vrijheid moet inleveren.

Het grootste punt van kritiek ligt echter bij de free-to-play aanpak van deze game. Alles wat je bouwt of upgradet kost bouwmaterialen. Deze materialen worden gemaakt door de industrie in je stad. In het begin kost dit allemaal niet veel tijd, maar je kunt begrijpen dat dit op een gegeven moment lange wachttijden gaat veroorzaken. Uiteraard kun je dit versnellen met SimCash, wat tegen betaling te verkrijgen is.

Simcity02Het zijn principes die bekend zijn bij dit type games, maar Simcity BuildIt heeft hier meer last van dan normaal. Door het feit dat het enige wat je eigenlijk doet bouwen is (in Clash of Clans kun je nog eens vechten tenminste) wordt het vooral een kwestie van lang wachten. Totdat je dit beu bent en de game verwijderd of je credit card trekt.

Ergens is deze aanpak jammer. Op het moment dat het bouwen relatief snel gaat is het geen onaardige game om te spelen. Grafisch ziet het er allemaal prima uit en het concept achter het bouwen van een stad bewijst al jaren zijn waarde. Jammer alleen dat de verhouding tussen het wachten en daadwerkelijk spelen al snel helemaal scheef loopt.

Conclusie

Normaal gezien zouden we je de vorige Simcity game willen aanraden, maar EA heeft besloten deze uit Google Play te halen. Je enige keuze om Simcity te spelen is dus deze BuildIt variant. En die is eigenlijk alleen leuk als je van lang wachten houdt of je de limiet van je credit card wilt testen. Gemiste kans dus.

Download:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ea.game.simcitymobile_row (Gratis)

DEEL DEZE REVIEW

 • Facebook
 • Twitter
 • Myspace
 • Google Buzz
 • Reddit
 • Stumnleupon
 • Delicious
 • Digg

1 Reactie op "Simcity BuildIt"

 1. Kim January 27, 2015 at 4:35 pm - Reply

  Ben het niet echt met de review eens. Speel het al een hele tijd zonder ook maar iets uit te geven en dat gaat prima. Je moet alleen lang wachten, dus het enige.

Reageren