Titan Turret

titanturretlogo
7.0 Beoordeling:
Presentatie: 7/10
Gameplay: 8/10
Besturing: 7/10

Oude tijden herleven | Moeilijkheidsgraad vs. upgrades in goede verhouding

Menu's missen wat verfijning | Grafisch niet ijzersterk

Een hele tijd terug speelde ik wel eens een game genaamd Paratrooper. In fraaie monochrome graphics moest je zorgen dat vijanden niet via parachutes je toren konden bereiken. Deze toren was bemand met een flink wapen waardoor je de vijanden en de vliegtuigen waar ze uit sprongen kon neerhalen. Het aantal uren wat ik als klein jongetje heb besteed aan het spelen van Paratrooper is dan ook niet op twee handen te tellen.

Zoals wel vaker grijpen mobiele games terug naar eerdere concepten, zo ook Titan Turret van het Nederlandse Code-Monkey. De basisgameplay is namelijk gelijk aan die van het aloude Paratrooper: je basis verdedigen met één enkel kanon. Grootste verschil is echter wel dat je niet langer over één type kanon beschikt. Gaandeweg kun je namelijk verschillende upgrades vrijspelen om zo je kanon sterker en sneller te maken. Uiteraard kun je ook heel hip via in-app purchasing de verschillende upgrades kopen.

Aan te raden is echter om dit niet te doen, want dit zal de levensduur van de game flink verlengen. Eén van de grotere uitdagingen is namelijk het steeds vrijspelen van upgrades. De moeilijkheidsgraad van Titan Turret loopt redelijk snel op, waardoor de noodzaak van upgraden al snel daar is.  Zeker wanneer je net begint te spelen is de draaisnelheid van het kanon veel te traag. Dit zal je in het begin wat frustreren, maar wanneer je eenmaal die upgrade kunnen doen hebt zal de game leuker zijn om te spelen.

Verwacht echter niet een enorme diepgang van deze game. Het principe blijft simpel en veel meer als schieten en van links naar rechts bewegen zul je dan ook niet doen. Maar toch is er genoeg uitdaging om een zo hoog mogelijke score te halen. In de latere moeilijkheidsgraden wordt de game ook flink moeilijk, waardoor de hogere online scores (via Scoreloop) haast onmogelijk lijken.

De grafische stijl doet ons niet achterover slaan. De achtergrond zijn fraai, maar steken af tegen de wat vlakkere graphics van de verschillende units. De laatste tijd zijn we nogal verwend met grafische pracht en praal zodat Titan Turret zeker op dit gebied niet zal opvallen. De besturing valt ook niet op, iets wat vooral als positief punt is op te vatten. Alhoewel we moeten bekennen dat het ook lastig is om met dit type game het verkeerd te doen.

Conclusie

Eén beetje chauvinisme is ons niet vreemd en we zullen een Nederlandse game eerder positief benaderen dan negatief. Echter staat Titan Turret ook zonder die roze bril zijn mannetje. Het syteem van de upgrades is goed uitgevoerd en de gameplay werkt na al die jaren nog meer dan prima. Grafisch komt deze game wel wat te kort, maar dat neemt niet weg dat het een goed afgewerkte en gebalanceerde game is. Daarnaast is het een Nederlandse game die gratis te downloaden is, dus hem niet proberen zou bijna landsverraad zijn! 


DEEL DEZE REVIEW

 • Facebook
 • Twitter
 • Myspace
 • Google Buzz
 • Reddit
 • Stumnleupon
 • Delicious
 • Digg

3 Reacties op "Titan Turret"

 1. Code-Monkey March 26, 2012 at 9:39 pm - Reply

  Hartelijk dank voor de tijd en moeite die in deze recensie is gestopt! :)

  • Tom March 26, 2012 at 9:44 pm -

   Geen probleem! Door omstandigheden heeft het langer geduurd dan normaal, maar uiteindelijk is hij er dan ;)

 2. Tim April 12, 2012 at 11:49 am - Reply

  Zullen deze maar eens proberen!

Reageren