Triple Town

tripletownlogo
8.5 Beoordeling:
Presentatie: 8/10
Gameplay: 9/10
Besturing: 9/10

Verslavend | Bekende gameplay in venieuwend jasje

Gelimiteerd aantal beurten

Zo’n beetje elke week krijgen we wel een mailtje van een ontwikkelaar die een “match three” puzzelgame heeft gemaakt, waarbij dan gevraagd wordt deze te reviewen. Bijna iedere game spelen we wel, maar vaak is de vernieuwing of diepgang ver te zoeken. Deze keer kregen we echter een email van een lezer met de vraag of Triple Town geen game voor ons was om te reviewen. Want “deze game gaat toch wel een stapje verder dan de zoveelste Bejeweled-kloon”, aldus onze tipgever.

Wanneer je Triple Town voor de eerste keer opstart heb je eigenlijk direct in de gaten dat er inderdaad uit een ander vaatje is getapt in deze game. De eenvoudige basisgameplay is gebleven, maar door de toevoeging van het kunnen bouwen van een stad krijgt Triple Town een diepgang die je niet vaak in een dergelijke puzzelgame tegenkomt.

De aankleding van de game is haast schattig te noemen, met als toppunt de beren die de groei van je stad zullen remmen. Althans, in eerste instantie. Het is namelijk je doel om op het veld drie dezelfde units naast elkaar te plaatsen, die samen dan weer een nieuw item vormen. Drie van deze items naast elkaar zullen weer een nieuw (en groter) item vormen waardoor op deze manier je stad vorm krijgt. In eerste instantie zullen de beren bepaalde gebieden blokkeren, maar wanneer je de beren insluit zullen ze veranderen in grafzerken. Drie van die grafzerken vormen weer een kerk.

Ditzelfde geldt voor gras wat struiken vormt, struiken die een boom vormen en met die bomen kun je dan weer huizen creëren. Je doel is om wanneer het speelveld helemaal vol staat zo complex mogelijke objecten in het speelveld te hebben staan. Des te langer je gespeeld hebt en hoe complexer je stad, des te meer punten je scoort.

De items die je moet plaatsen worden bepaald door het spel, waardoor je strategisch te werk zult moeten gaan. Vooruitkijken en plannen zijn twee vaardigheden die hierbij flink gebruikt zullen worden. Het laatste item wat je plaatst bepaald de locatie waar het nieuwe gebouw of gewas zal vormen, iets wat je uiteraard zo dicht mogelijk bij soortgelijke items wil laten gebeuren.

Het aantal zetten wat je mag zetten is beperkt, dit is dan ook gelijk het grootste nadeel van Triple Town. Wanneer je de eerste keer speelt heb je een flink aantal zetten tot je beschikking, maar door de verslavende factor van Triple Town zal het aantal beschikbare zetten snel slinken. Elke minuut krijg je een nieuwe zet erbij, maar via in-app purchases kun je direct een groot aantal aanschaffen. Begrijpelijk voor een game die gratis te downloaden is, maar dat hadden we liever anders gezien. Overigens kost een ongelimiteerd aantal beurten tijdelijk €3,08.

Conclusie

Het strategische element vraagt meer planning dan je vooraf zal denken, iets wat het eenvoudige uiterlijk niet direct lijkt te vertellen. Momenteel is Triple Town één van de meest gedownloade games van de afgelopen tijd, iets wat simpel te verklaren is. De eenvoudige besturing en gameplay zorgen ervoor dat iedereen deze game snel oppakt, maar het zal je vaker aan het denken zetten dan je verwacht. Het is dan ook één van de meer verslavende titels van de afgelopen tijd, waar behalve de haast verplichte in-app purchase niks op aan te merken is.

 

DEEL DEZE REVIEW

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg

Reageren