TwoDots

twodotslogo
7.8 Beoordeling:
Presentatie: 7/10
Gameplay: 8/10
Besturing: 9/10

Verslavend | Tactisch

Energiesysteem kan irriteren

Het moet als maker van puzzelgames niet eenvoudig zijn om je spel aan de man te krijgen. Naast het overschot aan concurrentie zijn het vaak niet de meest visueel ingestelde games. Uitbundige karakters of fraaie levels zullen je trailers niet kunnen opvrolijken. Het draait in puzzelgames puur om het mechanisme van de game zelf.

twodots01

In TwoDots geldt dit zeker ook. Grafisch is het allemaal vrij simpel en de verder aankleding van deze puzzelaar is puur functioneel. De maker achter TwoDots was eerder al verantwoordelijk voor Dots, een puzzelgame die redelijk populair is met flink wat downloads. Ook TwoDots lijkt alles in huis te hebben om hoog te eindigen in de ranglijsten.

De simpelheid van het uiterlijk wordt namelijk doorgetrokken in de gameplay. Je moet op een grid van gekleurde dots de gelijkgekleurde aan elkaar linken. Je kunt alle richtingen uit behalve de diagonalen. Je sleept met je vinger van de ene naar de andere gekleurd rondje, die daarna verdwijnen. Van bovenaf komen dan nieuwe rondjes die het speelveld weer aanvullen.

De truc achter dit alles schuilt echter in een simpele toevoeging. Elk level heeft namelijk een vereiste aan aantal gekleurde cirkels wat je moet verzamelen. Binnen een bepaald aantal zetten moet je deze weten te halen, waarbij je soms keuzes moet gaan maken. Zeker het feit dat je maar een beperkte hoeveelheid zetten tot je beschikking hebt zorgt voor een verhoogde moeilijkheidsgraad.

twodots02

Langere rijen met gelinkte cirkels per zet zijn dus waardevol. Zeker wanneer je met een schuin oog kijkt welke kleur je nog zeker moet verzamelen. De manier waarop je linkt is ook van invloed. Teken je een vierkant van dezelfde kleur dan levert dit een bonus op. Zo kunnen alle gelijk gekleurde cirkels in één klap van het scherm verdwijnen. Zo zijn er nog andere uitdagingen in de levels verwerkt, die je zullen aanmoedigen om creatief te zijn.

Wanneer je faalt om een level te halen gaat dit van je energiemeter af. In de praktijk betekend dit dat je vijf keer kunt falen voordat je moet wachten om weer te kunnen spelen. Uiteraard kun je met IAP weer aanvullen, maar in de praktijk zul je dat niet veel nodig  hebben. TwoDots is typisch een game die je even voor vijf minuten speelt en daarna weglegt, om de volgende dag weer eens een paar rondjes te proberen.

Conclusie

TwoDots leunt stevig op één enkel principe, zonder verder veel extra poespas. Voor een puzzelgame is dat echter ook niet nodig, want de gameplay van deze puzzelaar is best verslavend. Je zult met regelmaat deze game opstarten, die meer tactische overweging in zich heeft dan het eerste zicht weggeeft.

Download:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.weplaydots.twodotsandroid (Gratis)

DEEL DEZE REVIEW

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg

Reageren