Valiant Hearts: The Great War

5700973d6b5b6369d986b47296812c29
9.0 Beoordeling:
Presentatie: 10/10
Gameplay: 8/10
Besturing: 9/10

Sfeer wordt erg fraai gebracht | Meeslepend verhaal

Sommige puzzels vallen wat uit de toon | Kleine foutjes her en der halen je uit de sfeer

Je hoeft geen grote kennis van de geschiedenis te hebben om te weten dat de Eerste Wereldoorlog een erg bloedige was.  ‘The Great War’ is een van de bekendste bijnamen van deze gruwelijke periode in de 20ste eeuw, wat direct de setting van deze game verraad.

valiant01Het Franse Ubisoft heeft deze game op veel verschillende platformen uitgebracht maar op alle consoles speelt de game als een stripboek. De grafische sfeer die neergezet wordt zul je nog niet veel tegengekomen zijn in de Play Store, iets wat bijdraagt aan het onderwerp van het verhaal. De game is opgebouwd als een actie-adventure waar veel puzzelwerk in terug komt. De bedrukkende sfeer die je soms merkt wordt goed neergezet, waarbij er veel historie richting de speler wordt verteld. Zo krijg je al spelende een goed beeld van de periode tijdens de oorlog.

Je zult met verschillende karakters komen te spelen, die ieder weer hun eigen uitdagingen zullen treffen. Op creatieve manieren zul je dus het prikkeldraad moeten ontwijken of machinegeweren moeten zien uit te schakelen. De manier waarop verschilt heel erg. Naast de standaard puzzels zoals je die ziet in adventures komen er ook opdrachten voorbij die juist op timing leunen. Dit haalt je soms iets uit de wat zwaarmoedige sfeer, maar geeft ook wel een verandering van gameplay op zijn tijd.

valiant02Eenvoudig is Valiant Hearts: The Great War niet. Meer dan eens zul je terugvallen op de checkpoints die her en der in de game verwerkt zijn. Dit zorgt er wel voor dat je makkelijker door blijft spelen omdat het risico dat je opnieuw moet beginnen vrij klein is. De game zorgt met aanwijzingen dat je weet wanneer je een bruikbaar object passeert. Ook de verschillende acties zijn op simpele wijze uitgevoerd. Zo vertoont het gooien van voorwerpen bijvoorbeeld gelijkenis met Angry Birds zodat het een game is die je weinig frustratie zal opleveren ondanks de verschillende types gameplay.

Toch zal het vooral de sfeer zijn die je zal grijpen. Het verhaal wordt vanuit verschillende kanten belicht, zodat je een goed idee krijgt hoe het er aan te ging in de Eerste Wereldoorlog. Puur alleen voor het verhaal zul je dus al verder willen spelen. De paar foutjes die in de game zitten zul je dan ook voor lief nemen.

Conclusie

Sfeer schrijf je met een hoofdletter S in deze game. Grafisch brengt het zeker iets nieuws op Android en in combinatie met het verhaal levert het een echt avontuur op wat je vastgrijpt. Dit speelbare (strip)verhaal kunnen wij je eigenlijk alleen maar aanraden. Of je nu iets met geschiedenis hebt of niet.

Download:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ubisoft.adventure.valiant_hearts (€4,49 of €14,99 voor alle episodes)

DEEL DEZE REVIEW

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg

Reageren