Virtua Tennis Challenge

virtuatennislogo
8.5 Beoordeling:
Presentatie: 9/10
Gameplay: 9/10
Besturing: 7/10

Ziet er mee dan prima uit | World Tour zorgt voor lange speelduur

Geen licentie en geen vrouwelijke spelers | Reactie speler soms wat willekeurig

Zoals wel meer titels van Sega was Virtua Tennis in 1999 een grote hit in de arcades voordat Sega de game uitbracht op de consoles. Na vele verschillende versies en diverse spin-offs (zoals op de Nokia N-Gage, wie kent die nog?) is Virtua Tennis anno 2012 verschenen op Android. Het aanbod aan tennisgames is nog vrij mager in de Play Store, maar met een grote naam als Virtua Tennis Challenge lijkt ook aan die vraag te worden voldaan.

Na eerder al een tijd exclusief te zijn geweest voor de Xperia Play, mogen ook de gamers die graag over hun scherm slepen aan de gang. Dat is dan ook direct één van de belangrijkste punten van deze game, want tennis valt of staat met een snelle response. Al snel zul je werken dat Sega zijn huiswerk naar voldoening gedaan heeft. Vlotjes zul je met lobjes en ‘top spin returns’ je tegenstanders het leven zuur maken. De manier en snelheid waarmee je een veegbeweging maakt zal namelijk een bepaalde slag tot gevolg hebben.

Dit is dan ook wel afhankelijk van je positie, die je voordat je een bal terugslaat moet bepalen door een locatie op het veld aan te houden. Laat op de juiste positie met een goede zwiep het scherm los en je speler zal kracht opbouwen voor de slag. Na twee potjes heb je dit onder de knie, maar het gevoel van totale controle zul je niet helemaal hebben. Regelmatig zal de uitkomst toch anders uitvallen dan verwacht, waar je voor je gevoel wel dezelfde bewegingen hebt gemaakt. Grotendeels ligt dit aan timing en je positie, maar dit lijkt redelijk streng te zijn afgesteld.

Ander puntje wat we graag anders hadden gezien, was de aanwezigheid van echt bestaande spelers. In de andere versies van Virtua Tennis komen grote namen uit het ATP-circuit voorbij, maar in deze mobiele versie moeten we het doen met fictieve namen en personen. Overigens hebben deze spelers (50 in totaal) wel ieder hun eigen speelstijl, maar met bekende gezichten krijgt de game toch net een iets andere uitstraling. Waarschijnlijk is de reden puur een financiële, aangezien er een kost tegenover staat om bestaande spelers in een game te verwerken. Al blijft het ook vreemd dat er enkel mannen in de game verwerkt zijn.

Dit doet echter niks af aan de fraaie presentatie van Virtua Tennis Challenge, welke een goede tennissfeer geven. De spelers en stadions zien er fraai uit en de verschillende animaties komen vloeiend over. Ook het effect van de verschillende ondergronden komt goed tot uiting. In de World Tour (de carrièremode) zul je via verschillende toernooien moeten klimmen op de ranglijst, waar je zult spelen op banen van gravel tot indoorbanen. Bij goede resultaten verdien je geld wat je kunt gebruiken om jezelf in te schrijven op hoger aangeschreven toernooien, iets wat moet leiden tot een nummer één positie aan het eind van het seizoen. Hiernaast kun je ook losse partijen spelen in Exhibition Match of via Bluetooth het opnemen tegen een vriend of vriendin.

Conclusie

Ondanks het gemis aan een officiële licentie en een besturing die niet altijd reageert zoals verwacht, is Virtua Tennis Challenge wel één van de betere sportgames uitgebracht op Android. Het tennis zelf komt natuurgetrouw in beeld en de verschillende ondergronden en speelstijlen zijn goed doorgevoerd. Concurrent Cross Court Tennis mag dan wel wat meer opties hebben, Virtua Tennis Challenge is de wat meer volwassen game. En dan nemen we het gemis aan vrouwelijke spelers op de koop toe.


DEEL DEZE REVIEW

 • Facebook
 • Twitter
 • Myspace
 • Google Buzz
 • Reddit
 • Stumnleupon
 • Delicious
 • Digg

1 Reactie op "Virtua Tennis Challenge"

 1. Sander July 4, 2012 at 1:24 pm - Reply

  Ziet er erg goed uit.. Maar tennis op een touchscreen…? Neej.. Toch maar niet!

  Leuke site btw! Vandaag (pas) ontdekt!

Reageren